Ja fa temps que els professionals d'Elna estem amoïnats i preocupats pel mal l'ús de les xarxes socials de la majoria de nois i noies
I, molt especialment, de les persones amb Discapacitat Intel·lectual.
El risc en aquestes persones és molt més alt.
Aquest ús de risc pot ser degut a la impulsivitat, a la manca de xarxa social, al fet de deixar-se influenciar fàcilment, entre d'altres, però de forma especial al desconeixement i manca d’informació.
La nostra preocupació augmenta quan veiem i/o vivim en primera persona comportaments de risc greus en l’ús de les xarxes i que li poden comportar a aquest/a noi/noia un patiment i una experiència traumàtica.
Com acompanyar i minimitzar aquest risc al que estan exposats aquests adolescents i joves?
Sabem que aquestes situacions no es resolen en dos dies. Volen temps, una sensibilització i formació continuada, paciència, molt d'amor, i uns referents que acompanyin adequadament a aquest procés.
Per aquests motius l'any passat vàrem començar una
formació preventiva, que combina el treball individual amb el de petit grup i que duem a terme professionals d'Elna, juntament amb agents dels Mossos d'Esquadra especialitzats en l'àmbit de les xarxes socials i els seus riscos.
Degut a l’èxit de l’edició 2021, aquest any repetim! A més a més, enguany comptem amb la col·laboració de Dipsalut.
Aquests dies hem engegat les sessions de treball individual, i el proper dia 21 de maig de 2022 farem la formació en petit grup.
Per concloure l’experiència, els professionals d’Elna crearem una petita guia que servirà per recollir les principals estratègies de treball en la temàtica de l’ús de les Xarxes Socials.
Laura Casamitjana Díaz
Coordinadora del projecte Noves Tecnologies