La Fundació Elna duu a terme, des de fa anys, diferents projectes per impulsar l
’alfabetització digital i la comunicació en xarxa de les persones amb diversitat funcional intel·lectual (DFI) lleu i moderada.
Objectius:
Inclusió digital
Formació
Estimulació Neurocognitiva
Prevenció en l’ús de les xarxes socials
Des de propiciar que siguin el
màxim de funcionals en l’ús d’aquestes eines, a oferir-los l’oportunitat d’
aconseguir una titulació oficial en TIC.
En les diverses formacions d’
Informàtica Bàsica i Avançada, així com per obtenir la
titulació acTIC (Acreditació en tecnologies de la informació i comunicació) adaptem la metodologia i els continguts a cada persona en funció del seu nivell, possibilitats i forma d’aprendre.
L’
Estimulació Neurocognitiva també està inclosa en aquests aprenentatges comentats donat que en l’ús de les TIC es requereix la implicació de diferents processos cognitius que reverteixen en l’estimulació de diferents funcions cognitives (memòria, d’atenció, la planificació, etc)
Els coneixements sobre les TIC i l’estimulació cognitiva que ofereixen aquestes formacions no sols promouen la inclusió educativa i social si no també la laboral. La profunda transformació del món del treball basada en les eines tecnològiques, en detriment de activitats més manipulatives, fan imprescindible l’ús d’aquestes eines.
Les persones que ho precisen realitzen sessions específiques d’ ENC. Per aconseguir un millor nivell d’estimulació utilitzem la plataforma
Gutman NeuroPersonalTrainer@ adaptada per a persones amb discapacitat intel·lectual.
Donada la vulnerabilitat de les persones amb DI en l’ús de les Xarxes Socials hem dissenyat una formació continuada i adaptada per a aquestes persones que té com a objectiu la prevenció de riscos.